Turunç’tan çıktık, çam kokulu yollardan ilerleyerek Bayırköy‘e geldik. Bu şirin köy, köy meydanında yer alan tarihi çınar ağacıyla ünlü. Bahsettiğim ağaç 1880 yaşında. Ve anıt ağaç olarak koruma altına alınmış.

Tarihi çınar ağacının hikayesine bakalım bir de.
Buraya gelirseniz anıt çınar ağacı altındaki köy kahvesinde, çayınızı kahvenizi yudumlayıp, etrafın serinliğinde dinlenmelisiniz. Benim önerim çay yerine, ada çayı. O kadar tazeler ki.

Aynı zamanda ağacın hemen yanındaki dükkanda satılan doğal ballardan da satın alabilirsiniz. Biz harnup(keçi boynuzu) balı satın almıştık. Turistik bir çok bölgeye göre fiyatlar abartı değil. Tam kararında.

Bayırköy’e geldikten sonra, izleyeceğiniz istikamet Söğütköy, Selimiye yada Çiftlik koyu olabilir.
Biz, Çiftlik Koyu tarafına geçmiştik. Çünkü sonrasında Çiftlik koyu-Bayırköy-Söğütköy-Bozburun-Selimiye olarak devam ettik.
Bayırköy’e Nasıl Gidilir?
Marmaris İçmeler tarafından geliyorsanız, Turunç tabelasını takip edin. Turunç’a gelmeden önce bir yol sapağı göreceksiniz. O sapaktan ilerlediğinizde yaklaşık 11 km sonra köye ulaşırsınız.
Datça yolu üzerinden geliyorsanız, Orhaniye, Turgutköy gibi köyleri geçtikten sonra küçük bir kavşak gelecektir. Kavşaktaki tabelalar aracılığıyla da ulaşmak mümkün.
Selimiye‘den geliyorsanız, Datça tarafına gidiyormuş gibi çıkıp üst paragrafta bahsettiğim kavşaktan ilerleyerek ulaşmak mümkün. Ya da Selimiye-Bozburun-Söğütköy üzerinden de gelebilirsiniz. Ancak bu uzun bir yolculuk olacaktır.
Bu köye, Bozburun‘unun Roması deniyormuş. Neden mi? Çünkü buralarda bütün yollar Bayırköy‘e çıkarmış da ondan. Google Map‘ten bir bakalım, gerçekten de öyle mi 🙂
instagram : instagram/mutludusler
facebook: facebook/MutluDusler
Marmaris ile İlgili Diğer Yazılarım:
Görmeniz gereken bir koy : Kumlubük
Leave a reply