Göcek yatlara ev sahipliği yapan kocaman bir marina. Yat turizminin önemli bir merkezi olan Göcek, huzurun tam adresi bana göre. Masmavi bir deniz, çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı sayısız koy ve sakinlik. Doğanın en cömert davrandığı kıyılardayız.
Göcek’i ilk defa bir radyo programında duymuştum. Radyodaki ses Göcek’i o kadar iyi anlattı ki; işte ben o an aşık oldum Göcek’e. Aradan yıllar geçtikten sonra Göcek’le tanışabildim. Tabi ki müdavimi oldum. Yaklaşık 10 yıldır her sene Göcek koylarına geliyorum. 10 yıl boyunca biriktirdiğim tüm Göcek gezi notlarımı birleştirip iyi bir Göcek Gezi Rehberi hazırlamak istedim. Bu yazıda Göcek nerede? Göcek’e nasıl gidilir? Göcek’te konaklama, Göcek’te nerede denize girilir? Göcek’te ne yapılır? Göcek koyları & plajları, Göcek koylarına ulaşım, Göcek çevresinde gezilecek yerler konularından bahsettim.
mutludusler instagram hesabımda “Göcek” story’leri var. Hepsini sabitlemiştim. Yardım almak için bakabilirsiniz. İnstagram hesabımı takip etmiyorsanız, takibe almayı unutmayın.
Göcek Nerede
Göcek Fethiye ile Dalaman arasında gizli bir cennet. Konum olarak Dalaman’a çok yakın olduğu için bir çok kişi Göcek’i Dalaman’ın sınırları içinde zanneder. Ancak Göcek Fethiye’nin bir mahallesidir. Dalaman koyları ile Göcek koyları da sık sık tartışma konusu olur. Hatta çoğu Dalaman Koyu, Göcek Koyu olarak bilinir. Doğru bilinen tüm yanlışlara bu yazımda açıklık getiriyorum. Hangi koy nereye ait? Hepsine tek tek yer vereceğim.
Göcek’e Ne Zaman Gidilir ? – Göcek Hava Durumu
Göcek bir ege kasabası olduğu için her mevsim keyiflidir. Ama yaz aylarının daha cıvıl cıvıl olduğunu belirtmem lazım. Mayıs’tan Ekim ayına kadar ki süre Göcek’in en güzel zamanları. Deniz suyu sıcaklığı temmuz, ağustos, eylül aylarında en ideal seviyede.
Göcek’e Nasıl Gidilir ?
Göcek’e en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı’dır. Dalaman havalimanı Göcek’e yaklaşık 18 km ve araçla 27 dk’lık bir mesafede.
Dalaman havalimanı yaz aylarında çok yoğun. Çünkü çevrede önemli turizm merkezleri var. Marmaris, Akyaka, Dalyan, Fethiye hatta Kaş tatilcilerinin hepsinin kullandığı tek havalimanı burası. Dolayısıyla uçak bileti fiyatları çok yüksek olabiliyor. Uygun fiyatlı uçak bileti için havayolu firmalarının yaz kampanyalarını takip etmeyi unutmayın. Dalaman’a uçuş gerçekleştiren firmalardan bazıları Pegasus, THY, Atlasglobal.
Ya da hiç uçak biletiyle uğraşmayın. Aracınız varsa, araçla gidin. Zaten bu civarda araca çok ihtiyacınız olacak. Göcek’in bazı yerlere olan mesafesini de buraya bırakıyorum.
Fethiye Göcek arası 27 km. Yolculuk süresi yaklaşık 24 dakika..
İzmir Göcek arası 308 km. Yolculuk süresi yaklaşık 4 saat.
Antalya Göcek arası 218 km.Yolculuk süresi yaklaşık 3 saat.
Ankara Göcek arası 641 km. Yolculuk süresi yaklaşık 8 saat.
İstanbul Göcek arası 762 km. Yolculuk süresi yaklaşık 9 saat..
Dalaman Havalimanı’ndan Göcek’e Ulaşım
Taksi: Havalimanından Göcek’e ulaşım için taksi tercih edebilirsiniz. Taksi ücretleri sabit ve çok kolay bir seçenek. Ancak pahalı sayılır. İlk tercihiniz bu olmasın. Taksilerin yakın çevredeki yerlere göre fiyat listesini şuradan inceleyebilirsiniz.
Havaş: Havaş otobüsleri, Marmaris ve Fethiye gibi büyük tatil beldelerine ulaşım sağlıyor. Göcek’e gitmek için Fethiye otobüsünü tercih etmelisiniz. Servis, saat ve ücretlerine bakmak için şu linke tıklayın. Gelen ekranda “Fethiye” seçeneğine tıkladığınızda tüm bilgiler karşınızda.
Transfer: Havalimanından kendinize özel bir transfer ayarlayabilirsiniz. Kalabalık grupsanız, bu seçenek çok mantiklı. Bu tarz özel transfer seçeneklerinde telekom firmalarının indirimleri geçerli olabiliyor. Hangi mobil hattı kullanıyorsanız, onun websitesindeki kampanyalar bölümünden bilgi alabilirsiniz.
Araç kiralama: Araç kiralama seçeneği en mantıklı olanı. Çünkü Göcek’te geçireceğiniz 1-2 günün ardından etrafı keşfetmek isteyeceksiniz. Göcek’te kaldığınız süre içinde bile araca ihtiyaç olacak. Çünkü çook güzel Göcek koylarından bahsedeceğim az sonra.
Göcek’te Nerede Kalınır ? – Göcek Konaklama – Göcek Otelleri
Göcek’te konaklama seçenekleri sınırlı sayıda. Çünkü burası tam olarak bir tatil yeri değil daha çok yat turizmine hizmet eden bir yer. Dolayısıyla Göcek’teki her şey yat turizmine göre gelişmiş. 4-5 adet marinalı lüks otel, az sayıda butik otel ve apart var. Yatçılar butik otelleri 1-2 gecelik konaklamaları için tercih ediyorlar.
Lüks seçenekler arasında Rixos, D-Marin, Marin Türk, Club Marina var. Nispeten daha uygun fiyatlı seçenekler için apartlara bakabilirsiniz. Ancak apartların da diğer tatil bölgelerine göre pek ekonomik olmadığını belirtmeliyim.
Göcek’ten Ne Alınır ? – Göcek Alışveriş
Göcek’in trafiğe kapalı tek caddesi olan Turgut Özal Caddesi, alışveriş butikleriyle çevrilidir. Burada şık mağazaları, hediyelik eşya dükkanlarını ve popüler market markalarını görebilirsiniz. Mağazalarda genellikle yat malzemeleri, denizle ilgili ürünler satılıyor. Bazı butikler gerçekten çok şık. Vitrinlerine mutlaka göz atmalısınız.
Göcek’te Ne Yenir ?
Göcek’te sahil boyunca dizili şık restoranlar var. Çoğu için önceden rezervasyon yapmak gerekiyor. Göcek küçük bir yer olmasına rağmen yeme-içme konusunda pek ekonomik değil, baştan anlaşalım. Yeme içme fiyatları İstanbul ortalamasında. Ama bu demek değil ki, ekonomik yeme içme imkanı sıfır. Daha ekonomik seçenekler için çarşı içine doğru olan minik kafelere veya fast food sunan yerlere bakmalısınız. Hatta daha da iç taraflarda kulübe tarzı salaş mekanlar var. Buralarda leziz gözlemeler bulabilirsiniz.
Göcek’teki sahil şeridinde sevdiğimiz yer Del Marinn. Del Marinn hem yemek yemek için hemde yemek sonrası bir şeyler içip sohbet etmek için çok uygun.
İyi bir balık restoranı ararsanız, Del Marinn’nin yanındaki Can Restoran’a bakabilirsiniz. Can Restoran’ın hemen yan tarafında bulunan Limon Restoran ve biraz daha ilerideki Özcan Restoran deniz ürünleri için tercih edebileceğiniz diğer alternatifler.
Sahil şeridinin en sonunda yer alan D-Marin otelinin içinde hem şık hem de dünya mutfağından lezzetler sunan bir kaç mekan var. Günaydın, Q-Lounge, The Breeze.
Teraslı mekanlar arasında en çok dikkat çeken yer ise Lotis Restoran. Günbatımlarında harika manzaralar var burada.
Sahilde yürürken mutlaka dikkatinizi çekecek bir büfeden bahsedip yeme içme meselesine son veriyorum. Keçi sütünden yapılmış doğal dondurmalar satan büfeden dondurma almayı unutmayınız efenim. Ne de olsa yazın keyfi dondurmayla birlikte katlanıyor.
Göcek Gece Hayatı ve Eğlence
Göcek gece hayatı için tercih edebileceğiniz bir yer değil. Bu anlamda en iyi mekanlar Fethiye, Dalyan ve Akyaka’da.
Ancak sakin sakin müzik dinlemek ve hoş bir sohbet ortamı arıyorsanız, önerim üstte bahsettiğim Del Marinn Restoran. Burada belli bir saate kadar canlı müzik var. Açık havada keyifli vakit geçirebilirsiniz. Masaları genellikle denizin dibinde oluyor ama isterseniz denizin içine de bar masası ve sandalyeler ekleyebiliyorlar.
Göcek’te Ne Yapılır ?
Göcek’te yapılacak en iyi şey tekne turlarına katılmak olur. Tekne turunda birbirinden güzel koyları görme fırsatınız olacak. Ya da araçla Göcek’in bakir koylarını keşfe çıkın. Koyların yolları toprak olduğundan dikkatli gitmekte fayda var. Araçla gidilebilecek koy sayısı çok az. Bir çok koya tekne ile ulaşabilirsiniz. Kalabalıksanız ve ayırabilecek bir bütçeniz de varsa, 2-3 günlüğüne yat kiralayıp bu güzelim koyların keyfini en iyi siz çıkartabilirsiniz
12 Adalar Tekne Turu: Göcek’in olmazsa olmazı 12 adalar tekne turudur. Göcek’te irili ufalıklı çok fazla ada var. En büyükleri Göcek Adası, Tersane Adası ve Domuz Adası. Göcek Adası ile Tersane adası arasında yer alan Yassıca Ada ve Hacıhalil adası da Göcek’in önemli adaları arasında yer alıyor. Sizi gün boyunca gezdirecek olan tekneler işte bu adaların çevresinden ilerleyerek çeşitli koylara ulaşıyor. Bu turda turkuaz renkli berrak sularda yüzeceksiniz. O yüzden tekne turunu asla atlamayın. Tekneler, Hamam Koyu (Kleopatra Koyu), Yassıca Adaları, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu ve Domuz Adası gibi yerlere uğruyor. Her tekne bu saydıklarıma uğramıyor çünkü her birinin kendine göre bir güzergahı var. Tekne turundayken teknenin mola verdiği koylarda çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Biz 5-6 kişi deniz yatağı‘nı denemiştik. Çok keyifliydi. Tabi bu tarz aktivitelere ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor.
Tekne Kiralama: Kalabalık bir gurupsanız, günlük teknelerden kiralayabilirsiniz. Hatta hangi koylara gitmek istediğinizi önceden kaptana iletebilirsiniz. Gün boyu sevdiğiniz arkadaşlarınızla birlikte atlarsınız serin sulara.
Yat Kiralama: Göcek mavi ile yeşilin muhteşem uyumunu en iyi hissedebileceğiniz yerdir. Bu koylarda bir mavi yolculuğa kim hayır diyebilir ki? 3- 5 gün boyunca sadece denizde olmak ve Göcek’i doya doya yaşamak isterseniz, yat kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
Yelken Öğrenmek : Göcek, yelken öğrenmek için doğru adreslerden biri. Tatilinizin bir kısmını böyle bir aktiviteye ayırabilirsiniz.
Göcek Pazarı: Göcek’te bir pazar gününüz olursa, Göcek Pazarı’na mutlaka uğramalısınız. Pazarda taze meyveleri, sebzeleri ve yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.
Göcek Kamp Alanları
Göcek’te henüz bir kamp alanı bulunmuyor Ancak yakın çevrede iyi kamp alanları mevcut. İlk önerim Katrancı Koyu(Katrancı Tabiat Parkı). Göcek ile Fethiye arasında bulunan koy, civarın en büyük kamp alanı. Ancak günübirlikçi tatilcilerden dolayı bazı zamanlar çok kalabalık olabiliyor. Özellikle bayram tatillerinde uğramanızı tavsiye etmem.
İkinci önerim ise İnlice Koyu. Burası tam olarak bir kamp yeri değil. Ancak kendi çadırınızla gelirseniz rahat edebileceğiniz bir yer. İnlice Koyu’nda WC, soyunma kabini ve duş var.
Tam teşekküllü bir kamp yeri değilde, kendi kendinize çadır kurabileceğiniz yerler arıyorsanız, bu konudaki önerilerim sırasıyla Ayten Koyu, Osmanağa Koyu ve Günlük Koyu. Hatta Kille ve Sarsala koylarını da listeye ekleyebiliriz. Bu koylar hakkındaki tüm bilgileri yazının devamında “Göcek Koyları” başlığı altında detaylandıracağım.
Göcek’e nispeten yakın sayılabilecek tam teşekküllü kamp alanları ise Dalyan Camping, Ekincik Koyu, Akyaka Orman Kampı ve Marmaris İnbükü.
Göcek Koyları & Göcek Plajları
Göcek’te yürüme mesafesinde bir halk plajı yok maalesef. En yakın plaj Göcek D-Marin otelinin plajı. Ancak buraya giriş ücretli. Plaj çok güzel, ortam şahane ancak ücretli olmasından dolayı tercih eder misiniz bilemiyorum. Güncel fiyat bilgisi için oteli arayabilirsiniz.
Göcek civarında gezilecek, keşfedilecek, mis çam kokusu eşliğinde denize atlanacak o kadar çok koy var ki. Gez gez bitmez. Koyların hemen hepsinde herhangi bir tesis olmadığından, etraf bakir. Yollar düzgün değil. Haliyle doğa da muhteşem. Koyların bir çoğuna araba ile ulaşım yok.
Araba ile ulaşımı olan ve benim de devamlı olarak gittiğim koylar ise şöyle: İnlice Koyu, Ayten Koyu, Osmanağa Koyu, Günlük Koyu, Sarsala Koyu ve Kille Koyu.
Araçla ulaşımın olmadığı koylardan da bahsetmek istiyorum. Günlük tekne kiralamak veya yatla mavi yolculuğa çıkmak isterseniz kaptanı iyi şekilde yönlendirebilirsiniz. Trekking yapmayı seviyorsanız, Göcek bu anlamda biçilmiş kaftan bence. Çünkü trekking rotaları çok güzel. Karadan veya denizden nasıl gezmek isterseniz, işte bu rehber Göcek’i koy koy gezme niyetinde olanlar için.
Göcek’ten Fethiye’ye Doğru
Göcek’ten Fethiye’ye doğru sırasıyla İnlice Plajı, Günlüklü Koyu ve Katrancı Koyu var. Bu koyların hepsine kendi özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.
İnlice Koyu – İnlice Plajı
Göcek plajları arasında ilk tavsiye edeceğim yer İnlice Plajı. İnlice plajı civardaki plajlara göre daha büyük. Güzel bir kumsalı var. Gölgelik alanları, tuvalet, duş, soyun kabinleri ve alışveriş yapabileceğiniz bir kafesi mevcut. Özel aracınızla veya Göcek’ten kalkan minibüslerle İnlice Plajı’na ulaşabilirsiniz. Bir plajdan bekleyebileceğiniz her şey İnlice Plajı’nda mevcut. Plaj giriş ücreti 10 lira.
İnlice Plajı hakkındaki tüm bilgileri Göcek İnlice Koyu yazımda bulabilirsiniz.
Günlüklü Koyu
Günlüklü Koyu Fethiye yolu üzerinde. Fethiye yolundan Günlüklü yoluna saptığınızda kendinizi günlük ağaçlarıyla dolu bir ormanda bulacaksınız. Bu koyun en sevdiğim yeri işte tam da bu orman. Günlük ağaçlarının verdiği huzur ve orman kokusu o kadar nefis ki. Orman içinden biraz daha ilerlediğinizde Günlüklü Koyu’na varıyorsunuz. Günlüklü Koyu özel bir işletmeye ait. O yüzden çok iyi bir çevre düzenlemesi var. Bu koydaki özel işletmenin fiyatları civardaki diğer koy ve plajlara göre çok çok pahalı! Bayramlarda uğramanızı hiç tavsiye etmem. Giriş Ücreti otomobiller için 20 lira. Bireysel girişler için 6 lira.
Günlüklü Koyu hakkındaki tüm bilgileri Günlüklü Koyu yazımda bulabilirsiniz.
Katrancı Koyu
Katrancı koyu, Günlüklü Koyu’nun biraz daha ilerisinde. Eskiden sık sık gittiğimiz bir koydu. Ama son yıllardaki kalabalığından dolayı pek uğramaz olduk. Burası civarın en büyük kamp alanı olduğu için zaten kendi içinde bir kalabalığı var. Bir de çevredeki yerleşim yerlerinden gelen günübirlikçi tatilcilerle beraber daha da kalabalık olabiliyor. Kalabalık durumu resmi tatiller için geçerli. Diğer zamanlarda daha sakin yakalayabilirsiniz. Giriş Ücreti otomobiller için 21 lira. Bireysel girişler için 7 lira.
Göcek’ten Dalaman’a Doğru
Göcek’ten Dalaman’a doğru tekne ile yol alırsanız, sırasıyla hangi koyları göreceğinizi bu bölümde anlattım. En güzel Göcek koyları bu güzergahta. Koyların çok azına araçla ulaşım var.
Ayten Koyu
Göcek’te denize girmenizi önereceğim koylardan biri Ayten Koyu. Burası bakir bir koy. Zaten yazının devamında bakir koylardan bahsediyor olacağım. Bence Göcek’in en güzel koyları bakir olan koylar. Çünkü buralarda doğa yerli yerinde. Bu koyların tek sıkıntısı duş, soyunma kabini ve tuvaletlerinin olmayışı. Giriş ücretsiz. Kendi özel aracınızla ulaşabilirsiniz.
Ayten Koyu hakkındaki tüm bilgileri Ayten Koyu yazımda bulabilirsiniz..
Osmanağa Koyu
Baktınız Ayten Koyu sizi pek açmadı, fazla kalabalık bulduğunuz. O zaman Osmanağa Koyu’na doğru ilerleyin. Gittiğiniz yol boyunca minik minik denize atlanacak noktalar var. Değerlendirebilirsiniz. Osmanağa Koyu’na gelmeden önce bir koy daha var. Adını bilen yok. Osmanağa Koyu’na doğru giderken, yol kenarında park halinde fazla araba görürseniz, bahsettiğim yere gelmiş olabilirsiniz. Patika bir yoldan aşağıya doğru inmeniz gerek. Patika yol dediysem oldukça dik ve taşlı. Ama korkmayın. Ben iki elim dolu bir şekilde oradan inebiliyorum. 1 dk’da plajdasınız. Burası da güzel bir koy. Ayten Koyu ve Osmanaga Koyu‘na göre çok daha sakin. Ve bence bu süper bir şey.
Osmanağa koyu, Ayten Koyu gibi hiç bir tesisin olmadığı koylardan biri. Bayram kalabalığından kaçmanın yegane kuralı, herhangi bir tesisin olmadığı koylara gitmektir. Koylara giriş ücretsiz Çünkü bu doğa bizim. Kendi özel aracınızla koya ulaşım sağlayabilirsiniz. Yolları pek düzgün değildir. Ancak bu dert olmamalı bence. Çünkü bu sayede güzelim koylar biraz bakir kalabiliyor. Maalesef ki toplum olarak doğaya gereken saygıyı gösteremiyoruz. Ben o yüzden bu yolların hiç mi hiç düzgün olmasını istemiyorum. Yollar zemin olarak iyi değil ama yolların bize sunduğu manzara muhteşem. Hem masmavi deniz hem de yemyeşil çam ormanları bu yolda seyredenlerin en güzel eşlikçisi. Giriş ücretsiz.
Osmanaga Koyu hakkındaki tüm bilgileri Osmanaga Koyu yazımda bulabilirsiniz.
Günlük Koyu
Osmanağa Koyu’ndan biraz daha ilerlerseniz, Günlük Koyu’na varıyorsunuz. Hatta denizin dibinden 3dk yürüyerek bile ulaşırsınız. O kadar yakın. Günlük ağaçlarıyla dolu, orman içi bir yer burası. Aracınızı günlük ağaçlarının arasına parkettikten sonra plaja koşun. Hemen denizin dibine havluları serin. Ve keyif başlasın. Giriş ücretsiz.
Koyun biraz daha ilerisi Atbükü. Tam karşıdaki ada ise Göcek Adası.
Günlük Koyu hakkındaki tüm bilgileri Osmanaga Koyu için yazdığım yazıda bulabilirsiniz.
Boynuzbükü
Kille Koyu’nun yerini tespit etmeye çalıştığımız bir gün dikkatimizi çeken bir koy burası. Boynuzbükü ile Kille Koyu birbirine yakın iki komşu koy. Araçla ulaşmak istediğinizde Kille Koyu’nun yolundan gidin. Boynuzbükü’nün diğer koylara göre tek farkı içinde bir restoran barındırması. Ancak denize girmek için gelinen bir yer değil. Daha çok yatların ve özel teknelerin demirlediği bir koy.
Boynuzbükü hakkındaki tüm bilgileri Kille Koyu için yazdığım yazıda bulabilirsiniz.
Kille Koyu Dalaman
Kille Koyu Dalaman plajları arasında yer alır. Koya özel aracınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Oldukça büyük bir koy. Denize girilecek bir çok noktası var. Koy boyunca ilerlediğinizde çam ağaçlarının gölgesinden denize girebilirsiniz. Giriş tabiki ÜCRETSİZ. Koyda herhangi bir tesis yok. WC, duş bulunmuyor.
Kille Koyu hakkındaki tüm bilgileri Kille Koyu yazımda bulabilirsiniz..
Bedri Rahmi Koyu – Taşyaka Koyu
Cumhuriyet sonrası döneminin önemli entellektüellerinden biri olan Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun 1974 yılında Göcek’e yaptığı yolculuk sırasında Taşkaya Koyu’nun kuzey yamacına yapmış olduğu balık resmi çok meşhur. Bu balık resmi her yıl yenilenmekte ve korunmakta. Uzaktan bakıldığında büyük bir balık gibi görünse de, resmin içinde 6 adet hayvan tasviri var. Resmin ünü yayılınca koya Bedri Rahmi adı verilmiş. Resmin olduğu taşın yanından tatlı bir kaynak suyu denize karışıyor. Tekneler zaman zaman su ikmali için yanaşıyor buraya.
Bedri Rahmi Koyu’ndan tekne ile devam edildiğinde sırasıyla Aşılık Koyu ve Sıralıbük var. Martin Burnu dönüldükten sonra ise karşınızda Sarsala Koyu.
Araçla ulaşım yok. Trekking yolları var.
Sarsala Koyu
Sarsala koyu, Kille Koyu gibi Dalaman plajları arasında yer alır. Göcek’e yakın bir konumda olduğu için bahsetmek istedim. Sarsala Koyu’na kara yolu ulaşımı biraz zahmetli. Yolları virajlı ve yol zemini idare eder seviyede. Ancak koya yaklaştığınızda, tepeden denizin manzarası muhteşem. Tam bir dinlenme noktası. Sarsala Koyu’nun denizi sığ, berrak ve durgun. Giriş ücreti 5 lira.
Sarsala Koyu hakkındaki tüm bilgileri Sarsala Koyu yazımda bulabilirsiniz.
Küçük Sarsala Koyu Dalaman
Küçük Sarsala Koyu, Sarsala Koyu’nun yan tarafında bulunuyor. Daha çok özel teknelerin uğradığı bir koy burası. İskeleye 30’dan fazla tekne bağlanabiliyor. Çam ormanlarının dibindeki bu sakin koyda hizmet veren çok tatlı bir de restoran var. Tam adres: Kapukargın Mahallesi, Küçük Sarsala Koyu, 34000 Dalaman/Muğla
Araçla ulaşım yok. Sadece tekne ile ulaşabilirsiniz veya Sarsala Koyu’ndan yürüyerek ulaşmanız mümkün.
Adaia Gocek – Akbük Hamam Koyu
Adaia Gocek, Küçük Sarsala Koyu ile Hamam Koyu arasında bir restoran. Doğaya hiçbir zarar verilmeden kurulan bu tesiste keyifli bir öğlen yemeği yiyebilirsiniz. Tesisin tam adresi : Dalaman Kapıkargın köyü Akbük Hamam koyu Muğla.
Araçla ulaşım yok. Sadece tekne ile ulaşabilirsiniz.
Hamam Koyu – Manastır Koyu – Kleopatra Koyu
Roma dönemine ait manastır ve hamam kalıntıları ile diğer Göcek koylarından ayrılan bir koy burası. Kleopatranın bu hamamlarda yıkandığı rivayet edildiği için koyun bir diğer adı da Kleopatra Koyu’dur. Burada denizin rengi muhteşem. Antik hamam kalıntıları arasında yüzmek apayrı bir deneyim. Batığın dibinden halen az da olsa sıcak su çıkmakta.
Sarsala Koyu’ndan yürüyerek bu koya ulaşmanız mümkün. Deniz kenarından yürüyerek ilerlediğinizde Küçük Sarsala Koyu ve Akbük Koyu’nu geçtikten sonra Hamam Koyu’na varabilirsiniz. Hamam Koyu’ndan yürümeye devam ettiğinizde karşınıza biribirinden güzel koylar çıkacak. Merdivenli Koyu, Çamlı Koyu, Martı Koyu ve Göbün Koyu. Merdivenli Koyu yakınlarındaki Lydia Antik Kenti’nin kalıntıları görülmeye değer. Tekne trafiğinden koyların ne kadar çok popüler olduğunu farkedeceksiniz.
Göcek ve Fethiye’den kalkan teknelerin bazıları bu koya uğruyor. Hamam Koyu’nu mutlaka görmelisiniz. Tur yapacağınız tekneye Hamam Koyu’una uğrayıp uğramadığını sorun. Araçla ulaşım yok.
Martı Koyu Yavan Su – Martı Koyu Göcek
Hiç bir tesisin olmadığı bu koyda doğa muhteşem. Deniz kıyısı oldukça sığ. Göcek’in en sakin koylarından biri burası. Koyda ilk dikkatinizi çekecek şey kıyıdaki büyükçe martı resmidir. Sahildeki martı figüründen dolayı koya Martı Koyu denmekte. Dağlardan gelen suyun yavan bir tadının olmasından dolayı koyun bir diğer adı yavansu . Martı koyu’nda hiç bir tesis yok. Huzurlu bir kamp yeri arayanlar burayı değerlendirebilir. Araçla ulaşım yok.
Göbün Koyu
Zeytin ağaçlarıyla çevrili bu koyda deniz cam gibi. Gününüzün büyük bir kısmını burada geçirebilirsiniz. Tepelere doğru yürüyüşler yapın ve doğanın tadını çıkarın. Koyda büyükçe bir iskele, tekne bağlama yerleri ve bir restoran var. Göbün Restoran‘da lezzetli her türlü deniz ürününü bulabilirsiniz. Burası yaz-kış gelebileceğiniz bir yer. Araçla ulaşım yok.
Tersane Adası – Tersane Koyu
Eski Rum yerleşimlerinin izlerini taşıyan Tersane Adası’nda 2 adet koy var. Tekneler ani çıkan rüzgarlarda bu koylara sığınıyor. Tekneler elektrik ve su ihtiyaçlarını da koydan karşılayabilmekte. Tersane Koyu’nda kendi iskelesi olan bir restoran var. Burada hem lezzetli hem de nispeten ekonomik seçenekler bulabilirsiniz.
Sadece tekneler ulaşabilir.
Göcek Civarı Gezilecek Yerler
Göcek Koyları size yetmedi mi? ya da bu kadar sakinlik bana göre değil diyorsanız, Göcek tatili sonrası neler yapabilirsiniz? bi bakalım. Öncelikle Göcek’ten sonra ne tarafa doğru gitmek istersiniz? Ona karar verelim. Göcek’ten Marmaris ve Datça’ya mı? Göcek’ten Fethiye ve Kaş’a mı? Seçim yapmak zor bence. Çünkü ikisi de çok güzel.
Göcek’ten Marmaris ve Datça’ya
Bu güzergahta uğrayabileceğiniz başlıca yerler şöyle: Sarıgerme Plajı, Dalyan, İztuzu Plajı, Ekincik, Köyceğiz Yuvarlakçay, Akyaka, Marmaris ve Datça. Marmaris’ten feribotla Yunan adası Rodos’a; Datça’dan feribotla Bodrum’a geçmek yine alternatifler arasında.
Sarıgerme plajı: Uğrayabileceğiniz çok tatlı bir plaj. İncecik sarı kumu ve sığ deniziyle çocuklu ailelerin ilk tercihleri arasında. Burada az sayıda konaklama seçenekleri de mevcut. Sarıgerme Plajı hakkındaki tüm bilgileri sarıgerme plajı ortaca yazımda bulabilirsiniz.
Dalyan: Sarıgerme Plajı’nın devamında bu bölgenin en popüler tatil yeri olan Dalyan’a uğrayabilirsiniz. Dalyan konumundan dolayı doğal güzelliklere sahip bir yer. Konaklama seçeneği de epey fazla. Dalyan tekne turu burada yapabileceğiniz en keyifli aktivite. Diğer aktiviteler şifalı çamur banyolarına ve sultaniye kaplıcalarına gitmek. Aşı Koyu, Dalyan’ın sevilen koylarından. Özel aracınız varsa uğrayabilirsiniz.
Dalyan İztuzu plajı: Dalyan’dayken dünyaca ünlü ve ödüllü bir plaj olan İztuzu Plajı’na uğramamak olmaz. Caretta Caretta kaplumbağalar için doğal bir yaşam alanı sunan bu plajın kendine göre bazı kuralları var. İztuzu Plajı hakkındaki tüm bilgileri iztuzu plajı dalyan yazımda bulabilirsiniz.
Ekincik: Ekincik, Dalyan ile Marmaris arasında saklı bir cennet. Dalyan’dan günübirlik teknelerle Ekincik’e geçmek mümkün. Günü Ekincik’te geçirip, yine aynı teknelerle Dalyan’a dönebilirsiniz. Veya özel aracınızla Ekincik’e geçip, devamında Köyceğiz’e doğru yol alabilirsiniz. Ekincik hakkındaki tüm bilgileri ekincik koyu köyceğiz yazımda bulabilirsiniz.
Köyceğiz Yuvarlakçay: Dalyan’dan sonraki durak son yılların trendi Yuvarlakçay olabilir. Yuvarlakçay’da ne yapılır? derseniz, Yuvarlakçay’da, buz gibi suya atlamak, su üstündeki salıncaklara binmek ve kiremitte alabalık veya yöresel kahvaltı yapabilirsiniz.. Yuvarlakçay hakkındaki tüm bilgileri yuvarlakçay köyceğiz yazımda bulabilirsiniz.
Akyaka: Akyaka’da hem çok güzel plajlar hem de iyi lokal mekanlar var. Azmak Nehri kıyısındaki balık restoranlarını zaten bilmeyen yoktur artık. Azmak’ın soğuk suyuna atlamak da Akyaka’ya gelenlerin bir rutini. 1-2 gece Akyaka’da konaklamak harika olur. Bu süreçte tekne turlarına katılıp Lacivert koy, İncekum Plajı ve Sedir Adası’nı görebilirsiniz.
Marmaris: Marmaris hem gece hayatı hem de plajlarıyla çok popüler. Bence Marmaris Köyleri çok daha güzel ve bazıları hala keşfedilmeyi bekliyor. En bi sevdiğim Marmaris köyleri, Selimiye, Bozburun ve Turunç. Koy olarak ise favorim Çiftlik Koyu’nda yana. Marmaris ile ilgili yazdığım tüm yazılar için Marmaris koyları ve köyleri linkine bakabilirsiniz.
Datça: Datça’yı tertemiz bakir koylarından dolayı çok seviyorum. Konaklama açısından bakıldığında da oldukça ekonomik seçenekler sunuyor. Yeme içme olayı zaten ef-sa-ne.
Göcek’ten Fethiye ve Kaş’a
Fethiye ve Kaş yolu çok güzel seçeneklerle dolu. Bu güzergahta uğrayabileceğiniz yerler Fethiye Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Saklıkent, Kalkan, Kaputaş Plajı, Kaş, Adrasan, Suluada, Çıralı & Olimpos ve Kemer.
Fethiye: Fethiye yolundayken İnlice Koyu’na ya da Katrancı Koyu’na uğramayı düşünebilirsiniz. Fethiye’de yapılacak çok şey var. Fethiye’de hem deniz hem de kültür tatili yapabilirsiniz. Ölüdeniz’de denize girin. Kayaköy’ü gezin. Fethiye Balık Hali’nde deniz ürünlerinin tadına bakın. Eğer cesaretiniz varsa, Babadağ‘dan paraşüt uçuşlarını deneyin. Fethiye hakkındaki tüm bilgileri Fethiye Gezi Rehberi yazımda bulabilirsiniz.
Saklıkent: Saklıkent ülkemizin en değerli kanyonlarından biri. Çok etkileyici bir yer. Mutlaka görmelisiniz.
Kalkan & Kaş: Kaş’ın plajları ve mekanları dillere destan. O yüzden Kaş apayrı bir yazının konusu olsun. Kaş beni kesmedi, biraz da ilerleyeyim diyenlere. Adrasan ve Adrasan’daki teknelerle geçebilecekleri suluada’yı önerebilirim. Suluda son yılların parlayan yıldızı.
Çıralı & Olimpos: Çıralı sakin bir tatil isteyenler için çok ideal. Ayrıca plajları da mükemmeldir. Yakın çevresinde keşfedilecek çok yer ve yapılacak aktiviteler var.
Göcek Gezi Rehberi yazım burada bitti. Göcek hakkında bilinmeyen bir çok şeye değinmeye çalıştım. Özellikle Göcek Koylarını ve koylara ulaşım konusunu detaylı anlattım. Göcek Gezilecek Yerler hakkında çokça bilgi verdim. Göcek hakkındaki her türlü soru, görüş ve önerilerinizi bu yazının altındaki yorum bölümünden bana yazabilirsiniz. Gün içinde dönüş yapmaya çalışacağım.
İnstagram’da varım. Oraya da beklerim.
instagram.com/mutludusler
Leave a reply