• Menu
  • Menu

GÜZEL SELİMİYE BİZ SENİ ÇOK SEVDİK

3 gün boyunca ailemizle birlikte Dalaman’da tatil yaptık.Hergün farklı plajlara gidip,bol bol dinlendik.(Merak edip,okumak isteyenler tık tık…sarıgerme plajı ,sarsala koyu,inlice koyu  )

Bugün itibariyle Marmaris taraflarına geçiyoruz. 1 gece kalıp,tekrar Dalaman’a döneceğiz.Sonrasında istikametimiz Antalya olacak.

Marmaris’in Selimiye Köyü’ne gitmeye karar verdik çünkü  benim görmeyi çok istediğim yerlerden biridir burası.Daha önceleri hakkında çok okumuştum ve herkes çok memnun olduğunu söylüyordu.Özellikle,otelin dibinden tertemiz bir denize girebilmek nasıldır.Onu çok merak ettim doğrusu. 🙂

5 sene önce Marmaris İçmeler’de tatil yaptığımızda,buralara günübirlik gelmiştik.Kız Kumu’nda kısa bir yürüyüşün ardından Selimiye’ye geçmiştik.Selimiye’yi arabayla şöyle bir gezip, Bozburun’a doğru devam etmiştik..Hatta Bozburun’da denize girmiştik.O zamanlar fazla zaman ayıramadığımızdan Selimiye’yi yaşama şansımız pek olmamıştı.

Bu seneki tatilimiz 2 hafta  olunca,1 günümüzü konaklamalı olarak buraya ayırdım.

Nasıl gidilir?

Marmaris’i geçtikten sonra Datça yolundan ilerliyorsunuz.Hisarönü mevkiine geldiğinizde,Bozburun sapağına girerek devam ediyorsunuz.Yol sizi Selimiye’ye ulaştıracaktır.

Uçakla gelmek isteyenler Dalaman havalimanını tercih etmeli.

Yol üstü görülecek yerler

Selimiye’ye giderken Marmaris’in güzel köylerinden geçiyorsunuz.Onlardan birisi de işte burası.Orhaniye Köyü.Buranın en önemli özelliği Kız Kumu diye bilinen ,insanların denizin ortasından bir uçtan diğer uca yürüdüğü turistik bir yere sahip olmasıdır.

Şu manzara sizce de harika değil mi?

Zaten yolunuzun üstünde,Farketmemeniz olası değil.Buraya zaman zaman turist akını oluyor.O yüzden çok kalabalık bir zamana da denk gelebilirsiniz.

Buranın da kendine has bir hikayesi var elbette.Merak edenler kısa bir araştırma yapabilirler.

Kız Kumu‘na kadar gelmişken denize girmeden olmazdı tabi.Zaten mayolarımız üzerimizde.Bizimkisi tam tatil kafası.Her an  güzel bulduğumuz bir koyda arabayı parkedip,denize giriyoruz.Sonra tekrar  yolumuza devam ediyoruz. 🙂

Buranın denizini pek sevemedim.Su biraz bulanık.Zaten insanlar buraya yüzmeye değil de daha çok denizin ortasından yürümeye geliyorlar bence.

Deniz sonrası Kız Kumu‘ndan çıkarken selfie çekmeyi de unutmadık tabi.

Şaşkın bebeğim nasıl da bakmış kameraya öyle 🙂

Arabaya binip ilerlediğimizde,sonraki durağımız Turgut Şelalesi oldu.Şelaleye doğru saptık..Ama tam olarak şelaleye kadar araba ile gidemedik.Çünkü yol çok kötüydü.Kötü olan yoldan yürüyerek ilerledik.

Burada çok küçük 1-2 tesis var.Gözleme yiyebilirsiniz.Soğuk içecek alabilirsiniz.

İlk geldiğimizde Marmaris’ten gelen  safari turu yapan turistlerle doluydu burası.Sonra onlar gittiler.Ortalık sakinleşti.Nehir boyunca ilerleyerek şelalenin asıl bulunduğu konuma ulaştık.

Minik bir şelale burası.Turistler bu buz gibi suda yüzüyorlar.Şelaleden atlıyorlar.Kısacası baya bir eğlendikleri kesin.Biz biraz daha nehir boyunca yürüdük suyun içinde.İlginçtir sudaki taşlar kaygan değil.Düşme tehlikesi geçirmeden gezdik.Ağaçların gölgesi harika.Ortam oldukça serin.Tam bir dinlenme alanı.

Şelaleden çıkmaya karar verdiğimizde,eşim arabayı buraya kadar getirebileceğini söyledi.Çünkü yürüdüğümüz yolun çok kısa bir kısmı kötüydü.Yani aklınızda bulunsun,şelaleye kadar araba ile gelebilirsiniz.

Şelale sonrası rotamız  Selimiye’ydi.Yol üzerinde böyle de bir koya rastladık.Deniz çok harika değilmi?

Serdar hemen “burası aklımızda olsun” dedi. Zaman kalırsa burada denize girmeyi çok istedik.Ancak bize nasip olmadı.Umarım sizler değerlendirebilirsiniz.

Selimiye’de Konaklama

Selimiye’ye geldiğimizde ilk yapmamız gereken tabiki otel bulmaktı.Plansız programsız gezmek bunu gerektiriyor çünkü. :)Öncelikle, ipad’den otel araştırması yaptım .Bir kaç oteli aradık.Yer bulamadık.Köyde arabayla gezerek,beğendiğimiz bir otelin bahçesine girip,fiyat sorduk.Etrafı da beğenince,personelin ilgisi de samimi olunca Kıyı otel’de yer ayarladık kendimize.

İşte böyle,tesadüfler bizi kovalar biz tesadüfleri 😀

Otelden denize giriş mükemmel.Zaten buranın denizi bir başka.Berraklığı,doğallığı insanı fazlasıyla dinlendiriyor.

Çok acıkınca,merkezdeki herhangi bir pastaneye oturup bişeyler atıştırdık ve otele geri dönüp,hoop denize girdik. 🙂 Burada her otelin kendine ait denizinin olması büyük bir rahatlık sağlıyor tatilcilere.

Karanlık oluncaya kadar denizden çıkmadık.

 Selimiye’de Yeme-İçme

Akşam yemeği için merkeze geçtik tekrardan.Sahil şeridinde dolaştık biraz.Biz çocukla rahat edebileceğimiz,sakin olan ve lezzetli ürünler sunan bir mekan aradık.Bir türlü nereye oturacağımıza karar veremedik.En sonunda otelin restoranında çocukla daha rahat olacağına karar verip,otele dönmeye karar verdik.Dönüş yolunda Kaan Emir uyudu. Tabi bu durum bizim için büyük bir avantaj oldu. 😀

Aslına bakarsanız burada çok popüler mekanlar var.Sardunya restoran,Badem mantı,Losta tatlıcısı gibi… Biz hiçbirini değerlendiremedik.O yüzden haklarında pek yorum yapamayacağım.

Biz otelin restoranına vardığımızda geç vakit olmuştu..Dolayısıyla ızgara lagos balığımızı sakin bir ortamda yedik.Çok keyifli oldu.Menümüzde,balık dışında karides salatası,köz patlıcan ve kabak çiçeği dolması vardı.

Mezeler genel olarak güzel ancak ilk defa yediğim karides salatasını pek sevmedim .Benim karidesle tanışmam Cunda’da olmuştu.Orada karidesi tereyağlı pişiriyorlar.Öylesi çok daha lezzetli..Bu şekilde benim damak tadıma pek uymadı.

Ertesi gün bizim için çok erken başladı.Sabahın 7’sinde gözümüzü denizde açtık. 😀 Kaan Emir erken uyanınca haliyle biz de denize geçtik.Böylesi çok da iyi oldu.Hiç bu kadar erken saatte denize girmemiştim.Çok harika oluyormuş.Tavsiye ederim.

Deniz sonrası oteldeki kahvaltımız.

Kıyı restoranda kahvaltı
Kıyı restoranda kahvaltı

Buranın  kahvaltısını çok beğendik.Serpme kahvaltı sunuyorlar.Bir de kendi yaptıkları ekmek var ki.muhteşem ötesi.Sabahları ,sıcak sıcak servis ediyorlar.Üzerine terayağ sürüp yemenin keyfi başka yerde yok sanırım.

Yol üstü gezilebilecek diğer yerler

Bozburun:Küçük bir tatil kasabası.Yat teknelerinin uğrak yeri.Buralara yolunuz düşmüşken,Bozburun’a da mutlaka uğranmalı.

Söğüt ve Bayır Köyleri:Bu köylere hiç gitmedik.Ancak bir daha buralara gelirsek,bu iki köy benim gezilecek yerler listemde.

Bördübet-Amazon

Kahvaltı sonrası Serdar’ın sorusu “bugünkü planımız?”.Hakikaten günün planı neydi?.Plan yoktu aslında.Sonra aklıma geldi,Datça yolu üzerindeki Bördübet-Amazon tabelasını hatırladım.Biraz internetten Bördübet hakkında araştırma yaptım.

Ve karar verilir:Bördübet yolları bizi bekler 😀

Buraya gidiş için öncelikle Marmaris yoluna çıkıp,Marmaris tarafına doğru ilerken,”Bördübet-Amazon” tabelasını görünce sapmak gerekiyor.

Ana yoldan uzun bir süre gittikten sona Bördübet ‘e ulaşıyorsunuz.Burada bir otel var(Golden Key Bördübet).Biz  içeriye girmedik..İçerinin çok muhteşem bir doğal güzelliği olduğunu söylüyor okuduğum kaynaklar.

Başka da görülecek bişey yok.Bördübet‘ten çıkıp,Amazon tarafına doğru ilerliyoruz.Deniz manzaralı,biraz taşlı yollardan ilerleyerek ulaştığımız Amazon’da da yine bir tesis var.Ormanların içinde.Tesisi geçip,çam ağaçlarıyla kaplı yoldan ilerleğimizde 1-2 dk içinde mini plaja ulaşabildik.

2-3 aile vardı sadece.Bir de tesiste konaklayan tatilcilerden 3-5 kişi vardı.

Buraya kadar gelmişken denize girmeden olmazdı tabi.Hemen atladık serin sulara 🙂 . Biz galiba denizi çok seviyoruz 😀

 

Amazon
Amazon

 Yol üstü lezzetleri

Bördübet‘ten çıktıktan sonra tekrar Datça yoluna doğru devam ettik.Hisarönü mevkiinde yeralan hürriyet en iyi 10 yol lokantasından biri seçilen Mavi Pide’ye uğruyoruz.Bu yoldan çok kez gelip geçtik. Bir kez olsun burada yemek yemek nasip olmamıştı.Neyseki sonunda buluşabildik 🙂

Bir yol lokantasına göre fazlasını içeren  bu restoranda,nehir kıyısında keyifli bir yemek yiyebiliyorsunuz.Pide çeşitlerine gelince,benim klasiğim her zaman kuşbaşılıdır.Burada da klasikten pek şaşmadım.Patlıcanlı kuşbaşılı ve otlu pide söyledik kendimiz için. Bir de tatlı yerine,  elmalı-ballı-muzlu pideden söyledik.

elmali-balli-muzlu-pide
elmali-balli-muzlu-pide

Pideler gayet lezzetli.Ancak çok da abartmaya gerek yok diye düşündük.Zaten bu yörede biçok yerde bu lezzette pide yiyebilirsiniz.Ama şunu da belirtmek isterimki  elmalı-ballı-muzlu  olan pide çok başka.Bunun için geliriz buraya.Onun lezzetine bayıldık.

Yemek sonrası  Marmaris istikametine doğru yolumuza devam ettik. Marmaris’i geçtikten sonra karşımıza Sedir Adası sapağı çıkıyor.Sedir adası daha önce gittiğimiz bir yer.Akyaka‘da yıllar önce günübirlik tekne turu yaptığımızda  adaya uğramıştık.Çok beğenmiştik.Derdimiz,acaba bu sapaktan nasıl gidiliyor,onu merak ettik. 😀 Kısa süre sonra Çamlık Köyü‘ne ulaştık.Bu köyden kalkan tekneler ile adaya ulaşım sağlanıyormuş.Teknelerin kalkış noktasındaki görevliden aldığım bilgilere göre,adaya ulaşım ücreti 15TL..Ayrıca ada bir müze konumunda olduğundan dolayı  ayrıca ücret vermek gerekiyor..Onun ücreti de 15 TL.Eğer ki müze kartınız varsa,girişi ücretsiz oluyor..Adaya ulaşım süresi ise 25 dk civarı sürüyormuş.

Ufak bir tavsiye:Çok değerli ince kumlarıyla ünlü bu adayı mutlaka görmenizi tavsiye ederim.Adadaki kumların tükenmemesi için öyle önlemler almışlar ki,şaşırır kalırsınız :).Öyle ki ayaklarınızı yıkamadan adadan ayrılmanıza izin vermiyorlar.Zaten değerli kumların olduğu bölümü çitle çevirmişler.Oraya kimse ayak basamıyor. Bir de adada bulunan antik tiyatro da mutlaka gezilmeli.

Biz adaya gitmekten vazgeçiyor.Bulunduğumuz noktadan daha da ileriye  giderek bodur  ağaçlarla kaplı bir yoldan  devam ediyoruz.Yavaş ilerlediğimiz bu yol bizi  İncekum plajı’na getirdi.Buranın da  çok güzel bir plaj olduğu söyleniyor..girişi ücretli.otoparkı var ,otopark için ayrıca ücret ödenmiyor.

Bizim aklımızda Akyaka var.günü bitirmeden Akyaka’ya ulaşabilmek ve Azmak kenarında kahve içmek niyetindeyiz.O yüzden plaja geçmedik.Geri döndük.

 

Devamında Akyaka yollarındayız…. 🙂

 

 

2 haftalık tatilimizde bebeğimizle birlikte nerelere gittik?Sırasıyla okuyun,belki hoşunuza gidecek tavsiyeler vardır. 🙂

Sarıgerme plajı – Ortaca

Sarsala koyu – Dalaman

İnlice koyu – Göcek

Selimiye tatili- Marmaris

Azmak Nehir Turu – Akyaka(Gökova)

Kurşunlu şelalesi – Antalya

Çıralı tatili – Kemer

Kaş-Kalkan tatili ve Kaputaj plajı

Günlüklü koyu – Fethiye

 

 

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 comments