Sonunda bu büyülü şehre ayak basabildik. Kapadokya gezisi hep aklımızdaydı. Kaan biraz daha büyüsün öyle gidelim dedik. Ama sanırım çok da fazla bekleyemedik. 2,5 yaşında bir çocukla Kapadokya’yı gezmek tabiki de hiç kolay olmadı 🙂 Ama olsun. Biz gidebildiğimiz yerleri büyük bir keyifle gezdik. Kapadokya gezimizde, gezmeyi çok seven arkadaşlarımız Burak ve Esra da çocuklarıyla birlikte bizimleydi. Geçen yıl, hep birlikte Mardin’e gitmiştik. O gezimiz de keyifli geçmişti. Yıllar yıllar önce ise ekibimiz 4 kişiydi. O zamanlar, sadece yeme-içme üzerine kurguladığımız Gaziantep ve Hatay gezilerini yapmıştık.
Kapadokya Gezi Rehberi
Kapadokya Nerede
Kapadokya, İç Anadolu’nun güzide şehri Nevşehir’e bağlı bir bölge. Kapadokya’nın topraklarının çoğunluğu Nevşehir’de; bir kısmı ise Niğde, Aksaray, Kayseri, Kırşehir illerimizde yer alıyor.
Kapadokya’ya Ne Zaman Gidilir ?
Aslına bakarsanız, yaz dışındaki her mevsim, Kapadokya’ya çok yakışıyor. Ben, kışı çok yakıştırıyorum mesela. Muhteşem kar manzaralı Kapadokya fotoğrafları sizleri de cezbetmiyor mu?
Biz, Kapadokya’ya ilkbaharda gittik. Bahar aylarında Kapadokya’yı gezmek çok rahat. Özellikle 23 nisan-19 mayıs arası gitmek doğru bir tercih. Öte yandan sonbaharda gitmek daha da keyifli olabilir bağ bozum şenliklerinden dolayı.
Kapadokya Gezilecek Yerler – Kapadokya Nasıl Gezilir ?
Kapadokya’da gezilecek o kadar çok yer var ki. Hepsini gezebilmek mümkün olmayabilir. Biz Ihlara Vadisi’ne gidemedik mesela. Yine gidemediğimiz bir kaç kale daha var. Olsun, tüm bunlar bu coğrafyayı tekrar ziyaret edebilmemiz için birer bahanemiz olacak ileride. Ben yıllar sonra tekrar gitmeyi çok istiyorum çünkü. 🙂
Kapadokya Gezilecek Yerler listesini, bizim gezi planımıza göre yazacağım. Ben internet ortamında sıkı bir araştırma yaptığım için gayet verimli bir gezi rotası çıkartmıştım.

Kapadokya Gezisi: 1. Gün
Uçuşumuz öğlen gibiydi ve günü değerlendirebilecektik. Ancak uçuştan 1 ay önce kadar, uçuş saatlerimiz değiştirildi. Dolayısıyla, Bizim Kapadokya’ya ulaşmamız akşam saatlerini buldu. Otele yerleşimin ardından, hemen Göreme Açıkhava Müzesi‘ne gittik. Müzenin kapanmasına yarım saat kadar vardı. Amacımız tabi ki, müze kart çıkartmaktı. Sonrasında Göreme’de kısa bir gezintinin ardından, akşam yemeği ile günü sonlandırdık.
Müze kart demişken, gitmeden önce mutlaka müze kart edinmekte yarar var. Ya da bizim gibi Kapadokya’ya ayak basar basmaz hemen kendinize bir müze kart çıkartın. Çok önemli. Müze kart buradaki hemen hemen her müzede geçerli. Bu sayede ücret ödemeden müzeleri gezebilirsiniz.
Kapadokya Gezisi: 2. Gün
Bugünün gezi programı oldukça yoğundu. En çok yorulduğumuz gün oldu sanırım. Çıkış noktamız Göreme olduğundan gezilecek yerlere ulaşmamız hiç sıkıntı olmadı.
Avanos
Bizim ilk durağımız Avanos oldu. Burada çanak-çömlek atölyelerini gezdik. Çömlek yapımını deneyimledik. El yapımı muhteşem ürünlerin olduğu dükkanları gezdik. Süzme yoğurt yapmak için üretilen çömleklerden ve toprak cezvelerden satın aldık.

Kızılırmak
Kızılırmak, Avanos’u ikiye bölüyor. Nehir kenarında çok keyifli çay bahçeleri mevcut. Ortam çok ferah. Burada oturup mutlaka mola vermelisiniz. Hem bu esnada Kızılırmak bot şovunu da izleyebilirsiniz.
Kızılırmak üzerinde yer alan sallanan köprüden geçmek oldukça eğlenceli. Özellikle köprü üstü kalabalıksa, sallantı daha da şiddetli oluyor. Yürümek zorlaşıyor.
Çavuşin Kilisesi

Göreme – Avanos yolu üzerinde, Çavuşin kasabasında yer alan bu kiliseyi mutlaka ziyaret edin. Kiliseyi gezebilmek için bilmem kaç adet merdiveni aşmanız gerek 🙂 Müze kartınız varsa ücretsiz gezebiliyorsunuz.
Paşabağ Vadisi – Peri Bacaları
Peri bacalarını en net şekilde gözlemleyebileceğiniz bir yer burası. Biz gittiğimizde oldukça kalabalıktı. En çok turiste burada rastladık. Fazlaca zaman geçirdik.
Giriş ücretsiz.

Zelve Ören Yeri
Sonraki durağımız Zelve Ören Yeri oldu. Burası açık hava müzesi gibi. En eski yerleşim yerlerinden biri olarak gösteriliyor. Gezi parkuru oldukça büyük. Çocuklarla gezmek tabi ki biraz zorlu.
Müze girişinde yer alan gözlemecilerde bir dinlenme molası verebilirsiniz.
Giriş ücreti 15 tL. Müze kart ile ücretsiz.

Ürgüp Üç Güzeller
Burası bir Kapadokya klasiği. O sebepten burayı Kapadokya gezi planınıza mutlaka ekleyin. Ürgüp Üç Güzeller, Nevşehir-Ürgüp yolu üzerinde yer alıyor. Ürgüp’e 1-2 km uzaklıkta.
Giriş ücretsiz.

Ürgüp
Günü, Ürgüp’te tamamladık. Akşam gözüyle Ürgüp’ü gezdik. Keyifli bir akşam yemeği yedik.
Kapadokya Gezisi : 3. Gün
Göreme Açık Hava Müzesi
Zamanın en önemli dini merkezlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Müzede bir çok kilise(Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise), manastır gibi yapılar mevcut. Bazı kiliselerdeki resimler çok etkileyici. Burayı bir turist rehberi eşliğinde gezmek gerek. Bizim rehberimiz olmadığı için müze girişinde kiralanan kulaklı cihazlardan(audio guide) aldık. Müzeyi gezerken, girdiğiniz yerde yazan numarayı, cihaza giriş yaptığınızda, orası ile ilgili bilgileri dinleyebiliyorsunuz. Bu şekilde gezmek çok keyifli oldu. Müzede yer alan kiliselerde fotoğraf çekmek, video kaydı almak ise yasak ve kesinlikle izin verilmiyor. Çünkü her odada bir amca nöbet tutuyor. 🙂
Müzede, Karanlık Kilise diye adlandırılan bölüme giriş yapmak için ise ekstra ücret(10TL) ödemek gerekiyor. Biz burayı ziyaret etmedik. Ama buranın da çok güzel ve özel olduğu söyleniyor.
Müzenin açılış – kapanış saatlerine değinmek gerekirse;
Nisan-Ekim Dönemi : Yaz Açılış Saati: 08:00 – Yaz Kapanış Saati: 19:00
Kasım-Mart Dönemi : Kış Açılış Saati: 08:00 – Kış Kapanış Saati: 17:00
Giriş ücreti 30TL. Müzekart ile ücretsiz.
Uçhisar Kalesi
Bölgenin en yüksek noktalarından biri. Biz sadece kalenin bulunduğu noktaya kadar geldik. İçeriye girmedik. Çünkü fazla yorulmuştuk. Bir de, gün bitmeden bir an önce yeraltı şehirlerini gezmek istiyorduk.
Kapadokya Yeraltı Şehirleri
Kapadokya bölgesinin önemli kültürel zenginliklerinden biri de yeraltı şehirleri. Bu bölgede yaklaşık olarak 200’e yakın yeraltı şehri olabileceği söyleniyor. Bunlardan sadece 36 tanesi ziyarete açılmış. En önemli yer altı şehirleri ise Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Kaymaklı Yeraltı Şehri.
Bizim, Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni ziyaret edebilme fırsatımız oldu. Öncelikle, içeriye girip, gezip gezemeyeceğim konusunda endişeliydim. 🙂 Ancak, gezmeye başladıktan sonra, korkulacak hiçbir şeyin olmadığını anladım. Dar koridorlar beni hiç bunaltmadı.
İçeriye girdikten sonra çok rahat bir şekilde her yeri gezdik. Yeraltı şehrine girdiğiniz anda, sanki o çağlarda yaşıyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. Şaşkınlıkla ve büyük bir dikkatle inceledik her yeri.
Burayı gezmeden önce, yeraltı şehirleri hakkında bilgi edinmekte yarar var. Bu sayede daha çok keyif alabilirsiniz. Ya da mutlaka bir rehber eşliğinde gezmek gerekiyor.
Kaymaklı Yeraltı Şehri Hakkında Önemli Bilgiler
Kaymaklı Yeraltı Şehri enine doğru genişleyen bir şehir. Derinkuyu Yeraltı Şehri ise aksine derine doğru genişliyor. Dolayısıyla, Derinkuyu Yeraltı Şehri daha büyük ve derin. 18 kattan oluşan şehrin sadece 8 katı ziyarete açık.
Kaymaklı Yeraltı Şehri ise 8 kattan oluşuyor. Ve sadece 4 katı ziyarete açık durumda. 1964 yılında şehir büyük bir restorasyondan geçirilmiş. Günümüzde ziyaret edebildiğimiz alanlar bu sayede turizme kavuşturulmuş. Şehri, ilk olarak Hititlilerin inşa ettiği düşünülüyor. Ama en çok kullananlar ise ilk Hristiyanlarmış.
Yeraltı şehirleri sığınma amaçlı kullanılıyor. Sürekli yaşamın olduğu yerler değil. Bu yüzden de yeraltı şehirleri sadece temel ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmış. İlk katta hayvan barınakları yer alıyor. İçeriye doğru ilerledikçe yaşam alanları karşımıza çıkıyor. Ortak kullanım alanları, şarap ve erzak depoları, su mahzenleri, havalandırma bacaları, su kuyuları, mutfak, kilise ve hatta mezarlık bile var.
Aynı zamanda, gündelik yaşamda, yeraltı şehirleri erzak depolama ve şarap yapımı için de kullanılmaya devam ediliyormuş. Ortam ısısı erzak depolamak ve şarap yapmak için uygun sıcaklığa sahip. Yeraltı şehirleri gizli geçitlerle hemen hemen her eve bağlanıyor. Bu sayede her aile hızlı bir şekilde yeraltı şehrine ulaşım sağlamış oluyor.
Dışarıdan gelebilecek tehlikeleri önlemek için sadece içeriden açılıp, kapatılabilen sürgü taşları ise beni en çok etkileyen kısımlardan biri oldu.

Kaymaklı Yeraltı Şehri, 1984’ten beri UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesinde yer alıyor.
Kaymaklı Yeraltı Şehri’ne giriş Ücreti: 35 TL, Müze kart ile ücretsiz. Yeraltı şehrine ilk girişte karşımıza mavi ve kırmızı oklar çıkıyor. İnişte kırmızı okları; dönüşte ise mavi okları takip etmek gerek. Kalabalık turist gruplarının rahat bir şekilde gezi parkurunu tamamlayabilmeleri için böyle bir yol seçilmiş.
Nisan-Ekim , Yaz Açılış Saati: 08:00 – Yaz Kapanış Saati: 19:00
Kasım-Mart , Kış Açılış Saati: 08:00 – Kış Kapanış Saati: 17:00
Kaymaklı Yeraltı Şehri, Nevşehir’e 20 km. mesafede bulunan Kaymaklı kasabasındadır.
Sunset Point
Otelden aldığımız, çevredeki turistik noktaları içeren Kapadokya gezi haritasında böyle bir yer olduğunu keşfettik. Ve güneş batmadan bu noktaya yetişmeye çalıştık. Başardık tabi ki 🙂

Uçsuz bucaksız bir manzara var burada. Ayrıca buradan sabahın erken saatlerinde gökyüzündeki balonları seyretmek de çok keyifli olabilir.
Kapadokya Gezisi: 4. Gün
Kapadokya Balon Turu
Kapadokya’daki son günümüzde ise balon turu yaptık. Balon turu hakkındaki tüm bilgiler “Kapadokya Balon Turu” başlığının altında.
Ürgüp Gezi & Alışveriş
Balon turunun ardından otele döndük. Kahvaltımızı yaptıktan sonra Ürgüp’e geçtik. Gündüz gözüyle Ürgüp’ü gezdik. Alışveriş yaptık.
Bir zamanların en çok izlenen dizisi olan Asmalıkonak Ürgüp’te çekilmişti. Eğer diziye ilginiz varsa bu konağı da Kapadokya gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.
Kapadokya’da Kaç Gün Kalmalı ?
Biz Kapadokya’da 3 gece kaldık. Bu süreçte bir çok noktayı gezdik. Ama gezemediğimiz daha çok yer var. 5-6 günlük bir Kapadokya gezi programı yapmak güzel olur.
Kapadokya’ya Nasıl Gidilir ?
Kapadokya’ya, bulunduğunuz konuma göre hava yolu ya da kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Biz İstanbul’dan, Nevşehir’e hava yolu aracılığıyla ulaşım sağladık. 1 saatlik uçuşun ardından Nevşehir(Kapadokya) hava limanına ulaştık. Bu arada Kayseri hava limanı da tercih edilebilir. Ancak orası, Nevşehir hava limanına göre daha uzak kalıyor Kapadokya’ya.
Hava limanına ulaştıktan sonra mutlaka araba kiralanmalı. Aksi durumda gezebilmek mümkün değil. Hatta uçak biletlerinin alındığı dönemde araba kiralama meselesini halletmek çok akıllıca olur. Çünkü son anda araba kiralamak sıkıntı oluyor.
Peki, Kapadokya arabasız gezilir mi? diye soracak olursanız. Cevabım “Çok zor” olur. Çünkü gezilecek yerler arası mesafe azımsanmayacak derecede fazla.
Kapadokya’da Konaklama – Kapadokya’da Nerede Kalınır ?
Kapadokya bölgesinde çokça turist rehberliği yapmış olan bir arkadaşımız, Göreme‘nin gezilecek bir çok noktaya yakın olduğunu söylemişti. O sebepten dolayı otelimizi Göreme’den seçtik. Booking.com üzerinden otel araştırmalarımızı yaptık. Karar vermemiz 3-5 gün sürünce, haliyle beğendiğim oteller dolmuş oldu. Son anda Local Cave House da yer ayarlayabildik.

Kapadokya konaklama ücretleri seçtiğiniz otelin size sunduğu manzaraya göre değişiyor. Özellikle teraslı olan otellerin ücretleri biraz daha yüksek. Zaten teraslı oteller bu bölgede çok popüler. Çünkü sabah balonların uçuş saatinde kalkıp, otelin terasından kahvaltı eşliğinde balonları seyredebilme ve masalsı fotoğraflar çekebilme imkanı sunuyorlar. O yüzden Konaklama ücretleri pahalı mıdır ? sorusunun cevabı oldukça karmaşık aslında. Daha doğrusu sizin ne istediğinize bağlı bir durum.
Kapadokya konaklama önerileri konusunda söylenecek çok şey var. Ancak siz bütçenize en uygun olan Kapadokya otellerini seçmeye çalışın. Çünkü bu gezide ücret ödeyeceğiniz çok kalem olacak. Balon turu ücreti, ören yerleri giriş ücretleri gibi.
Kapadokya’da Ne Yenir ? & Nerede Yenir?
Kapadokya’da bize göre yeme-içme kültürü fazla gelişmemiş. Lezzetli yemek peşinde olmamak, beklentiyi fazla tutmamak lazım. Yine de gittiğimiz restoranların çoğundan memnun kaldık. Kapadokya yemekleri nelerdir? Şimdi onlardan bahsedeyim.
İlk akşam Göreme merkezde, bir restoranda yemek yedik. Kapadokya yemeklerinin en meşhuru olan testi kebabından sipariş verdik. Ama lezzet açısından beklentilerimizi pek karşılamadı. O yüzden restoran adı veremiyorum. Ama umuyorum ki, bu kebabı hakkını vererek yapan çok daha iyi restoranlar vardır. Kapadokya’da testi kebabı nasıl oluyor merak ederseniz, aşağıdaki mini videomu izleyebilirsiniz.
İkinci gün akşam Ürgüp’te Şüküroğulları restoranda yemek yedik. Sipariş ettiğimiz yiyecekler gayet lezzetliydi. Burası 2-3 katlı büyük bir restoran. Menüleri oldukça geniş. Yemekten sonra, Merkez Pastanesine geçtik. Dondurmaları şahane.


Üçüncü gün ise Göreme’de, silk road cafe-restoran adlı bir mekanda gecenin 12’sinde yemek yedik. Şehirdeki çoğu restoran kapanmıştı. Burasıda kapanıyordu. Bizim özel ricamızla, restoranı kapatmadılar ve bize özel bir sofra kurdular. Buradan çok memnun kaldık. Müşteriye yaklaşımları, yiyeceklerin lezzeti süperdi. Geç saatte yemek yediğimizden çocuklar uyumuştu, dolayısıyla bol sohbetli, rahat bir yemek yiyebildik.

İnternetten araştırdığım kadarıyla bazı lezzet durakları varmış. Nedendir bilinmez, biz buralara gitmemişiz. Belki sizler denemek istersiniz. 🙂
Kapadokya Restoran Önerileri
Avanos Restoran Önerileri: Kapadokya Sofrası.
Göreme Restoran Önerileri: Seten Restoran.
Uçhisar Restoran Önerileri: Lil’a Restoran, Seki Restaurant.
Ürgüp Restoran Önerileri: Old Greek House, Muti, Sacred House, Ziggy Cafe.
Kapadokya’dan Ne Alınır ? Kapadokya’nın Neyi Meşhur ?
Kapadokya alışveriş bakımından oldukça zengin. Çok çeşitli hediyelik eşyalar var. Benim alışveriş için önerim Avanos ve Ürgüp. Avanos’tan el yapımı çömlekler, seramikler satın alabilirsiniz.
Ürgüp’ten ise yöresel yiyecekler alabilirsiniz. Biz Ürgüp içinde gelişigüzel dolaştık. Beğendiğimiz dükkanlardan ihtiyacımız olan yiyecekleri satın aldık. Eğer Kapadokya şaraplarından satın almak isterseniz, Ürgüp’teki popüler markaların dükkanlarına uğrayabilirsiniz. Kocabağ ve Turasan Kapadokya’nın iki önemli şarap üreten firmaları.
Kapadokya’da Gezilecek Diğer Yerler
Kapadokya’da gezmeye zamanımızın yetmediği bir çok yer var. Dolayısıyla oralar ile ilgili notlar ekleyemiyorum blog yazıma. Onları da maddeler halinde sıralamak istedim ki, belki sizler gezi rotanıza eklemek istersiniz. 🙂
Mustafapaşa (Sinasos),
Güvercinlik Vadisi,
Ihlara Vadisi,
Derinkuyu Yeraltı Şehri,
Devrent Vadisi.
Kapadokya Balon Turu Nasıl Yapılır ?
Kapadokya’ya geldiniz ve balon turu yapmadıysanız, bu coğrafyayı gezmiş ve keyif almış sayılmazsınız bence. Kapadokya o kadar güzel ki; tarihi dokusuyla, doğasıyla muhteşem. Tabi ki balon turlarıyla daha bir güzel.
Sanırım Kapadokya denince akla ilk gelen şeyler balon uçuşları ve peri bacalarıdır. Öyle değil mi? Kapadokya balon uçuşlarını denemeden, kuş misali peri bacaları arasında dolaşmadan Kapadokya’dan dönmek olmaz.
Kapadokya balon fiyatları yüksek. Biz başta çok tereddüt ettik fiyattan dolayı. Ama sonra binmeye karar verdik. İyi ki, iyi ki yapmışım dediğim bir deneyimdi. Eğer imkanınız varsa mutlaka değerlendirin.
Balona binmekten biraz korkuyordum açıkçası. Binebilir miyim? Kendimi kötü hisseder miyim diye. Ama hiç öyle olmadı. Baştan sona çok keyifli geçen bir yolculuktu.
Kapadokya Balon Turu Programı
Balon Kalkış Alanına Gidiş
Kapadokya balon turu, sabahın erken saatlerinde yapılmakta. Balona binmek için sabahın 4.30’unda uyanmanız gerek. Bir gün önceden anlaştığınız tur şirketi otele gelip sizi alacak. Direkt olarak kendi merkezlerine götürecek. Gecenin o saatinde Kapadokya’da tüm tur şirketlerinin araçları vızır vızır. Her sokaktan bir servis geçiyor.
Merkeze geldiğinizde tur ücretini ödemelisiniz. Burada mini bir kahvaltı yapabilirsiniz. Tur şirketi, basit kahvaltılıkları hazır etmiş oluyor.
Kapadokya balon turu hakkında kısa bir bilgilendirmenin ardından herkes hangi pilot ile uçacaksa, pilotun isminin yazılı olduğu servise bindirilip, balonların kalkış noktasına götürülüyor.
Balonla Yolculuk
Biz alana geldiğimizde, bineceğimiz balon hazırlık aşamasındaydı. Ben 1-2 selfie çekeyim derken, balon hazır oldu.

Çok fazla bekleme olmadı. Balona, herkes tek tek bindikten sonra, pilot uçuş hakkında kısa bilgiler verdi. Çok espirililer bu arada, söylemeden geçmeyeyim 🙂
Bol kahkaha ve neşe içerisinde yükselmeye başladık. Balonların bir çoğu havalanmıştı. Bazıları ise yeni kalkış yapıyordu.
Pilot, rüzgarın yönüne göre çevreyi gezdiriyor. Kapadokya peri bacaları aşağıda, rengarenk balonlar dört bir yanınızda. Çok yavaş ilerleniyor. Uçuş esnasında herhangi bir sarsıntı olmuyor. Gayet sakin ve huzurlu bir ortam var.

Kapadokya Balon Turu Ne Zaman Yapılır ?
Günün her saati balon keyfi yaşamak mümkün değil. Uçuşlar, günün erken saatlerinde yapılıyor. Çünkü bu vakitlerde hava akımı daha kontrollü, dolayısıyla daha rahat ve dengeli bir uçuş gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca inişler de daha yumuşak oluyor.
Yılın her mevsiminde balon turu yapmak mümkün.

Kapadokya Balon Turu Güvenli mi ?
Onca balon nasıl oluyor da çarpışmıyor. Hiç merak ettiniz mi? Balonların çarpışmasını önlemek için şöyle bir önlem almışlar: Pilot, hem kendi yer ekibiyle telsiz üzerinden görüşmeler yapıyor hemde o esnada havada olan balonları kullanan pilotlarla başka bir telsiz üzerinden iletişim halinde.
“Kapadokya Balon Kazası” haberlerini duyduğunuzda, balon uçuşlarının çok güvensiz ve ilkel olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak şunu söylemeliyim ki, Sıcak Hava Balonları, tüm dünyada en güvenli taşıtlar olarak biliniyor.

Balon turunda sabit bir rota yok. Dolayısıyla iniş noktası belli değil. Bundan dolayı, aşağıdaki ekip araç ile sürekli olarak balonu takip ediyor.
İnişe geçmek istediğinde ise, bir süre alçaldık. Aşağıdaki ekipten biri havaya kum atıp, rüzgarın yönünü öğrendi. Ve bulunduğumuz konumun iniş için uygun olmadığına karar verildi ve biz tekrar havalandık.
Başka yöne doğru ilerlerken, aşağıdaki servis ekibi de bizimle birlikte ilerledi. Ve yeni bir iniş noktası belirlendi. İniş çok sert olmadığı için korkulacak bir durum oluşmadı.
Şampanya Partisi
Aşağıda bizi bir sürpriz bekliyordu. Balon iniş yaptıktan sonra şampanya patlatılıyormuş. Kaptan kısa bir konuşma yaptı Ve tatlı bir sohbet başladı.

Adımıza düzenlenen sertifikalarımızı aldıktan sonra fotoğraflar çekilip, servislerimize binerek tekrar otele döndük. Balon turundan memnun kalmamak pek mümkün değil. Kapadokya’ya yolu düşen herkese içtenlikle tavsiye ederim. Biz çok eğlendik 🙂
Bize göre, bir sabah balona binilmeli, başka bir sabah ise yine aynı saatlerde kalkılıp, havadaki balonlar seyredilmeli.
Kapadokya Balon Firmaları
Aklımda kalan bir kaç balon firması aşağıdaki şekilde. Biz Kapadokya Balloons ile uçtuk.
Kapadokya Balloons
Royal Balloon
Anatolian Balloons
Voyager Balloons
Skyway Balloons
Kapadokya Balon Turu Fiyatları Ne Kadardır ?
Son olarak balon turu ücretleri hakkında bilgi vermek istiyorum. Kapadokya Balon turu ücretleri 130-170 EUR arasında değişiyor. Balon turunda geçireceğiniz 1,5- 2 saatlik bir zaman için fiyatlar inanılmaz yüksek maalesef.
Balon turu Vlog-1:
Balon turu Vlog-2:
Leave a reply