Antalya’dan çıkıp Kemer’e doğru ilerliyoruz. İstikamet Çıralı.
Aslında aklımda Adrasan vardı. Oraya gitmeye niyetlenmiştik en başta. Ama daha sonra ablamın Çıralı’nın denizinin daha güzel olduğunu söylemesiyle birlikte, rotayı Çıralı’ya çevirdik. İyi ki de öyle yapmışız. Çıralı’yı çok sevdik.
4 sene önce Kemer’e tatile geldiğimizde, Çıralı’yı da görme fırsatımız olmuştu. Ancak pek gezememiştik o zaman buraları. Sahil şeridindeki hayriye kafe’de oturup, birer gözleme yedikten sonra ayrılmıştık.
Bu kez 2 günlüğüne geldik. Etrafı fazlasıyla deneyimleme imkanımız oldu.
Çıralı’nın 3km’lik harika bir kumsalı var. Sahil şeridi caretta caretta kaplumbağalarının üreme alanı olduğundan 1. derece sit alanı kabul edilmiş.
O yüzden sahilde ateş yakmak yasak. Kumsalın bazı bölümlerinde şezlong ve şemsiye kullanımına da izin verilmiyor.

Denizi hafif dalgalı. Kumsalı taşlı.
Çıralı’ya tatile geldiğinizde, çok fazla yabancı turist ile karşılaşabilirsiniz. Bizlerden önce yabancı turistlerin burayı çoktan keşfetmiş olması enterasan değil mi? 🙂
Çıralı’ya Nasıl Gidilir?
Çıralı, Kemer’in Ulupınar köyü mevkiinde bulunuyor. Kemer’e 30 km, Antalya’ya ise 70km mesafede.
Antalya’dan Kaş’a doğru giderken, Kemer’i geçtikten kısa bir süre sonra Çıralı-Yanartaş tabelasını görüyorsunuz. Bu sapaktan ilerlediğinizde 7 km sonra kendinizi Çıralı’da buluyorsunuz.
Çıralı’da Konaklama
Çıralı’ya geldiğimizde yine otel ayarlamamıştık. İnternetten araştırma yaptığımda, burada daha çok bungalow evlerin popüler olduğunu gördüm. Biz de konsepte uyalım dedik. 🙂
Merhaba Otel’de kendimize yer ayarladık. Bence, Çıralı’da ailece konaklama için bungalow evler mükemmel bir tercih olabilir.
Portakal ağaçlarının bahçesinde yer alan bu ağaç evler harika bir atmosfere sahip. İçeride çocuklar için de ayrı iki yataklı bir oda var. Girişteki balkon ise en beğendiğim detay oldu.
Yine portakal ağaçlarının arasından ilerleyerek mutfak bölümüne geliyorsunuz. Mini bir kafe şeklinde tasarlanan bu bölümde keyifli bir kahvaltı yapıyorsunuz. Açık büfe sunulan kahvaltıda hemen hemen her şey vardı. İlk günkü kahvaltımızda omlet ; Sonraki gün ise menemen kahvaltının ana menüsünü oluşturuyordu. Hepsi çok lezzetliydi.
Otelden denize gitmek için ise bir hayli yürümek gerekiyor. Biz çocukla beraber olduğumuzdan daha çok arabamızla sahil tarafına geçtik.
Çıralı’da Ne Yenir?
İlk gün Çıralı’nın hemen girişinde yer alan Yörükoğlu kafede pide ve gözleme yedik. Lezzeti fena sayılmaz. Oğluş da buradaki ev yemeklerinden yedi.
Öğlen yemeği için sahildeki kafelerden birine oturup gözleme keyfi yapılabilir.Biz 4 sene önce geldiğimizde, tadına doyamadığımız gözlemelerin adresi hayriye kafeye geçtik. Otlu-peynirli ve tahinli gözleme söyledik.
Evet dünyanın en iyi gözlemeleri burada yapılıyor olabilir.O kadar çok beğeniyorum burayı 🙂
Günün akşamında yemek için balığı tercih ettik. Sahildeki restoranlarda buranın popüler balığı olan Lagos(Grida) yiyerek romantik bir akşam geçirebilirsiniz. Biz, Çıralı’nın girişinde yer alan Dolunay restoranda kiremitte levrek yedik. Lezzeti çok güzeldi. Sahil tarafındaki restoranlara göre de fiyatları çok uygundu..
Otelden ayrılırken, otel sahiplerinin ikram ettiği nar suları da muhteşemdi. Çıralı’ya gelmişken mutlaka nar suyu içmelisiniz.
Çıralı’da Ne yapılır?
- Burası sessiz, sakin bir yer. O yüzden burada öncelikle bol bol dinlenilir. Denize girilir.
- Tahtalı(Olimpos) dağlarına teleferikle çıkılabilir. Sabahın erken saatlerinde gidilirse, hem güneşin doğuşu seyredilir. Hem de sis çökmeden muhteşem manzaranın keyfine varılabilir. Bizim daha önce katıldığımız bu tur, çok keyifli geçmişti.
- Bisiklet kiralayıp, tüm Çıralı’yı bisiklet üstünde gezebilirsiniz. Hemen hemen her pansiyon bu hizmeti sunuyor. Zaten etrafta fazlaca bisikletli tatilci göreceksinizdir.
Çıralı’da Gezilecek Yerler
- Yanartaş’a tırmanmak. Burada görülmesi gereken yerlerin başında burası geliyor. -Biz henüz gidemedik. İnşallah bir gün görmek nasip olur:) –
- Phaselis antik kenti gezilebilir. Aynı zamanda buradaki plajdan denize girilebilir. Phaselis, müze konumunda olduğundan eğer müze kartınız varsa, mutlaka yanınızda bulundurun.
- Olimpos antik kentini gezerek, kendinizi doğanın içine bırakıp, mis çam kokularını içinize çekebilirsiniz.
Benim Çıralı hakkındaki tatil notlarım bu şekildeydi. 2 günlük Çıralı tatilimiz çok keyifli geçti. Biz tatilin bol gezmeli olanını sevdiğimizden buradan sonraki durağımız Kaş olacak. Bakalım oradaki tatilimiz nasıl geçecek.
Devamında Kaş yollarındayız.
2 haftalık tatilimizde bebeğimizle birlikte nerelere gittik?Sırasıyla okuyun,belki hoşunuza gidecek tavsiyeler vardır. 🙂
Azmak Nehir Turu – Akyaka(Gökova)
Kaş-Kalkan tatili ve Kaputaj plajı
Leave a reply