• Menu
  • Menu

KURŞUNLU ŞELALESİ – ANTALYA

Antalya’da şelale deyince ilk akla gelenler her zaman Manavgat ve Düden olmuştur. Ben her ikisine de gittim. Her birinin güzelliği ve keyfi çok farklıdır. Bu kez ailecek, Antalya’da ne yapalım? nereye gidelim? dediğimiz bir anda aklıma “şelale gibi bir yere gidelim” demek geldi. Bunun üzerine hiç gitmediğimiz bir yer olan Kurşunlu Şelalesi’ne oy birliğiyle karar verildi 😀

Antalya’nın bunaltıcı sıcağından bir an olsun kurtulmak, serinlemek, rahat rahat nefes alabilmek için düşüyoruz şelale yollarına.

Şelaleye vardığımızda  giriş ücreti olarak kişi başı  3-4TL civarı bişey ödüyoruz.(Tam olarak hatırlamıyorum.) Girişte bizi bir deve karşılıyor. 😀 Bu hayvanları buraya turistlerin ilgisini çekmek için getirmişler anlaşılan. Biz şöyle bir  bakıp ilerliyoruz.

İçerideki kafelerin ortasından geçip, şelaleye doğru iniyoruz. Ne kadar güzel burası derken, bir an önce ferahlamayı umuyorum. Ancak şelalenin bulunduğu ortam sıcak gibi. Gezinmeye başlıyoruz.

dogal-guzellik-kursunlu

Bir yandan muhteşem fotoğraf kareleri yakalarken, bir yandan da etrafın doyumsuz güzelliği karşısında hayranlığım kat be kat arttı.

Ancak bir sorun var. Burası çok nemli. Bunaltıcı. Nefes almak güçleşiyor. Hepimizi basıyor ter. Şelale dediğin serin olmaz mıydı? Burada yaz günü nefes alabilmek çok zor.

Şelalenin bulunduğu noktanın basık olması. Etrafın fazlaca ağaçlarla kaplanmasından dolayı burada bunaltıcı bir hava oluşmuş. En iyisi buraya ilkbahar ya da sonbaharda gelmek lazım. Ya da o güne mi özeldi bu durum bilemedim. Ancak gezi parkurunda gördüğüm herkes çok bunalmıştı. Bir an önce parkurdan çıkma niyetindeydi.

Gezi parkurunda engebeli yollardan ilerliyorsunuz zaman zaman. Bir çok kez merdiven inip, çıkıyorsunuz. Gezi bittiğinde oldukça yorulmuş olacaksınız.

Yavaş yavaş gezmek lazım burayı.Temiz havayı, tüm bu doğal güzellikleri sindire sindire gezmek gerek. Şelaledeki ördekler, mutlaka fotoğraf karelerinize yansımalı. Nasıl tatlılar. Onları izlemek çok keyifli.

kursunlu-selale

Eşsiz bir güzellik bu. Doğa buraya fazlasıyla cömert davranmış bence. Bol bol fotoğraf çekip, hatta sabit bir noktadan, aynı yerin karesini sadece fotoğraf makinesini hafifçe eğe eğe birçok kez çekmek lazım. 
kursunlu-selale-renkler

Renk değişimlerine şaşıracaksınız siz de benim gibi. Acaba yeşilin kaç tonu vardır gibi düşünceler saracaktır tüm benliğinizi.

kursunlu-selale-renkler-2

Ortaya çıkan fotoğrafların her biri şahane olacaktır. Hiç bir fotoğrafa filtre uygulamadım. Her biri en doğalından. 🙂

Şelale gezisi bittikten sonra, yukarı çıktığımızda mesire alanında buluyoruz kendimizi. Piknik yapmak için ideal yerlerden biri burası. Çam ağaçlarının gölgesinde çam kokusuyla baş başa kalmak, yemek içmek çok keyifliydi.

Kurşunlu Şelalesine Nasıl Gidilir?

Biz Lara tarafından yola çıktık. Kısa bir zaman içerisinde ulaştık  şelaleye, Antalya-Isparta yolu üzerinde yer alıyor. Havalimanına çok yakın mesafede. Ancak Nasıl gidilir? inanın hiç dikkat etmedim. Yol bilgisi için sizi buraya alalım.

http://www.kursunluselalesi.com.tr/tr/

 

2 haftalık tatilimizde bebeğimizle birlikte nerelere gittik?Sırasıyla okuyun,belki hoşunuza gidecek tavsiyeler vardır. 🙂

Sarıgerme plajı – Ortaca

Sarsala koyu – Dalaman

İnlice koyu – Göcek

Selimiye tatili- Marmaris

Azmak Nehir Turu – Akyaka(Gökova)

Kurşunlu şelalesi – Antalya

Çıralı tatili – Kemer

Kaş-Kalkan tatili ve Kaputaj plajı

Günlüklü koyu – Fethiye

 

 

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments