İstanbul keşiflerinde bu seferki rotamız, İnstagram aleminin en popüler adreslerinden biri olan ; Otağtepe. Buranın fotoğrafını ne zaman görsem, bir an önce gitmek isterdim.
Otağtepe Nerede
Otağtepe, İstanbul’un Anadolu yakasındaki en güzel ilçelerinden biri olan Beykoz‘un Kavacık semtinde bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ve boğazı yakından gören bir konuma sahip. O yüzden iyi bir İstanbul manzarası için mutlaka buraya gelmelisiniz. İstanbul gezilecek yerler listesinin başına Otağtepe’yi koyun.
Avrupa yakasından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü aracılığıyla Anadolu yakasına geçiyorsanız, harika bir şekilde dalgalanan Türk bayrağına iyi bakın. Otağtepe, işte tamda bayrağımızın dalgalandığı yer oluyor.
Fotoğraflarda göründüğünden daha fazlası varmış kesinlikle. Ben çok sevdim. Parkın çevre düzenlemesi, temizliğine söylenecek hiç bir laf olamaz. İstanbul’da ilk defa bu kadar temiz bir park görüyorum.
Meşhur bir adres olunca, acaba çok kalabalık oluyor mudur diye merak ediyor insan. Biz cumartesi bir gün öğlen civarı gittik. Pek kimseler yoktu diyebilirim. Ama sonrasında biraz kalabalık oluşmaya başladı. Ancak boğucu bir kalabalıktan bahsetmiyorum tabi ki. Zaten buraya ulaşım konusunu pek bilen de yok sanırım.
Parkın resmi adı “Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi”. Parkın tarihi geçmişi ise şöyle;
İstanbul ilk kuşatıldığında, Sultan Yıldırım Bayezid’in boğazın tepesinde otağ kurduğu yer Otağtepe olarak adlandırılmış ve zamanla semtin ismi ile özdeşleşmiş. .
Fatih Korusu (Otagtepe)’de Ne Yapılır ?
✅Buradaki Manzara süper ötesi.
✅Etraf bakımlı, temiz ve ferah.
✅Bebek arabası ile rahatlıkla gezilebilir.
❌Çocuk oyun parkı yok.
❌Çay- Kahve içilebilecek herhangi bir işletme yok. İyi ki de yok.
✅Fatih Korusu‘nda yapılacak tek şey; Ağaç gölgelerinde, banklarda ya da çimenler üzerinde oturup manzaranın keyfini çıkarmak.
Buraya geldik. Yeşile, maviye doyduk. Bol bol fotoğraf çektik. Peki, sonrasında güne nasıl devam edelim diyenlere, benim önerilerim şöyle:
Park’tan çıkıp, Otağtepe Cafe’nin bulunduğu noktadan “inönü” caddesi boyunca ilerleyerek, Anadolu Hisarı‘na ulaşabilirsiniz. Burada Göksu Deresi kenarında güzel mekanlar var. Yemek yiyebilir, çay-kahve molası verebilirsiniz.
Sonrasında Anadolu Hisarı’ndan kalkan, vapur saatlerini kontrol edip, eğer saati size uygun ise, vapur ile Kanlıca’ya geçebilirsiniz.(Bu arada Kanlıca da anadolu yakasında. Sadece biraz deniz havası almak için vapura biniyoruz 😀 ) Biz Anadolu hisarına ulaştığımızda vapur’un kalkmasına 45 dakika vardı. O yüzden pek beklemek istemedik. Halk otobüsü ile Kanlıca’ya geçtik.(10dk civarı sürüyor.)
Kanlıca’da ne yapılır? Tabi ki Meşhur Kanlıca yoğurdu yenir. Buranın kendine has bambaşka bir havası vardır. Bizim çok sevdiğimiz yerlerden biridir.
Otağtepe Giriş Ücreti
Giriş ücretsiz. Ancak araçla giderseniz, otopark ücreti ödemeniz gerekir.
Otağtepe’ye Nasıl Gidilir? Yol Tarifi
- İstanbul’un bir çok noktasından halk otobüsleriyle (Özellikle Üsküdar’dan) Otağtepe caddesine ulaşabilirsiniz. Caddedeki, Otağtepe Kafe’nin bulunduğu noktadan “Fatih Korusu” tabelalarını takip ederek yaya 10 dakikada varılabilir.
- Özel araç ile gelmek isteyenler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile anadolu yakasına geçtikten sonra, Anadolu Hisarı sapağından ilerleyip, otağtepe tabelalarını takip etmeliler. Parkın kendine özel otoparkı var..(otopark ücretli)
Fatih Korusu’nun haritadaki konumu için tıklayın.
Leave a reply