Bu yörenin cennet koylarından biri de Sarsala Koyu. Bakir doğada yer alan bu şirin koy, tekrar tekrar gitmek isteyebileceğiniz yerlerden birisi olabilir.
Mavi yolculuk yapan teknelerin uğrak yeri haline gelen Sarsala Koyu, bakir doğasını koruyabilmiş. Çevresinde hiç bir yapılaşmaya izin verilmemiş. Çam ağaçlarıyla çevrelenmiş tertemiz doğası umarım her daim böyle temiz kalır.
Sarsala Koyu Dalaman plajları arasında yer alır. Dalaman, Göcek gibi nefis bir çok koya sahip. Ancak Dalaman koyları pek bilinmez. Çünkü Sarıgerme Plajı‘nın popülerliği, tüm Dalaman plajlarının önüne geçiyor.
Göcek’in bakir koylarını okumak için tıklayın: Ayten Koyu , Osmanaga Koyu
Hani derler ya deniz çarşaf gibiydi diye, işte Sarsala Koyu’nun denizi böyle. Dalgasız, berrak, dingin sularda keyif yapmak için çok ideal.
Duş, soyunma kabini, tuvalet mevcut.
Yerli halkın genellikle mesire alanı gibi kullandığı bu koya gelirken sizlerde yanınızda yiyecek getirmeyi unutmayın derim. Ya da yanınızda sadece çiğ et getirip, 10tl(2015 yılı) karşılığı içerideki tesiste pişirtebilirsiniz.
Unutursanız da hiç sorun değil. İçeride yer alan tesiste yiyecek bir şeyler var. En azından temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz diye düşünüyorum.
Mangal yapmak isteyenler için ise ayrı bir yer yapmışlar. Sadece orada pişirebiliyorsunuz. Dolayısıyla insanları rahatsız edici koku ve duman yok ortada. Bu uygulama iyi olmuş. Daha önce geldiğimizde böyle değildi.
Biz tabi yerli halk olarak yiyeceklerimizle gittik. 🙂
Sarsala Koyu’ndaki ağaç gölgeleri o kadar serin ki; Ferahlık içinize işliyor resmen. O yüzden burada piknik yapmak harika oluyor. Ancak kara sineklere dikkat etmekte fayda var. Bazen çok rahatsız edici olabiliyorlar.
Peki nerededir Sarsala Koyu? Haritadan detaylı incelemek gerekirse, buyrun. 🙂
Sarsala Koyu’na giderken göl mü yoksa denizin bir uzantısı mı olduğuna bir türlü karar veremediğimiz su birikintisinin manzarası da harika. 🙂 (Bu arada orası bir gölmüş. Kocagöl diye isimlendirilmiş.)
Diğer favori plajlarımızı merak ederseniz, aşağıdaki linklere tıklayın.
- Güzel Bir Koy Keşfettik: Aşı Koyu-Ortaca-Muğla
- Filmlere evsahipliği yapan bir plaj: Kargıcak Koyu-Ortaca-Muğla
- Gez Gez Bitmeyen Koylar: Kille Koyu-Dalaman
- Her yıl mutlaka uğradığımız plaj: Sarıgerme plajı-Ortaca
- İnlice Koyu – Göcek
Sarsala Koyu giriş ücreti olarak kişi başı 2,5TL(2015 yılı) verdik. Araç için ayrıca bir ücret ödemiyorsunuz. Park alanı mevcut.
Koydan çıkarken, deniz manzaralı fotoğraf çekilmeyi unutmayın. Biz fotoğraf çektirmek için durduğumuz bu tepede, kalabalık bir aile çoluk çocuk piknik yapıyordu. Kaan Emir koşarak sofraya oturunca, elinde görünen o nefis poğacayı kapmış oldu. 🙂
Sarsala Koyu Nerede, Nasıl Gidilir?
Sarsala Koyu ulaşım konusu biraz sıkıntılı. Sarp bir güzergahtan ilerlediğimiz yol bizi Sarsala Koyu’na getirdi.
Kendi aracınızla, Ortaca’dan Dalaman havalimanı istikametinde ilerlerken, hava limanına gelmeden sola doğru kıvrılan yol üzerinden ilerleyerek bu koya ulaşabilirsiniz. Dalaman’a yaklaşık olarak 12 km uzaklıkta. Giderken Kapıkargın köyünden geçiliyor. Eğer ki yolu karıştırırsanız, yerel halktan yardım alabilirsiniz.
Son bir not: Yolüstü lezzet duraklarına önem verenlerdenseniz, Sarsala Koyu yolu üzerinde yer alan gözlemecilere bir şans verebilirsiniz 🙂
haha poğaçayı kapmış çocuk ne war yani acıkmış işte :)yarasın paşama
Hahahaha…Aynen can ya.Serdar’la ben fotoğraf çekimi yaparken,Bir baktım Kaan Emir’in elinde poğaca var..Almış bi de kaçıyor. 😀 Nasıl acıktıysa artık.
O poğacanın tamamını da yedi buarada. 🙂